Order Newsletter: 2020 Position: (oferta nr 3598343)
I.1) Name and address: Zakład Karny N/N 37-732 Medyka podkarpackie tel. 0-16 671 57 44 fax. 0-16 671 53 80 REGON 32037700000000 www.sw.gov.pl
I.2) Type of contracting: Inny
II.1) Definition of contract object
II.1.1) Name of order: Dostawa wędlin, kiełbas i podrobów do Zakładu Karnego w Medyce
II.1.2) Type of contract: Deliveries
II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy wędlin, kiełbas i podrobów do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Część I – wędliny, kiełbasy 1. Kiełbasa zwyczajna wieprzowa - 1500 kg, 2. Kiełbasa biała - 300 kg, 3. Mortadela - 800 kg, 4. Lencz - 400 kg, 5. Pieczeń - 800 kg, 6. Parówki drobiowe cienkie - 600 kg, 7. Serdelki wieprzowe - 600 kg, 8. Kiełbasa kanapkowa - 600 kg, 9. Kiełbasa szynkowa - 250 kg, 10. Baleron - 250 kg, 11. Szynka śniadaniowa - 250 kg, 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 250 kg, 13. Szynka drobiowa z warzywami - 150 kg, 14. Polędwica drobiowa - 250 kg, 15. Kiełbasa parówkowa wieprzowa - 200 kg, 16. Boczek wędzony, surowy bez kości - 100 kg, 17. Szynka konserwowa - 200 kg. Część II – podroby 1. Podgardle wędzone - 400 kg, 2. Kaszanka - 200 kg, 3. Salceson wieprzowy biały - 300 kg, 4. Pasztetowa wieprzowa - 300 kg. OPIS dla części I i II zamówienia: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.
II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15100000-9
II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes
II.1.6) Whether submitting a variant offer: no
II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no
III.1) Conditions relating to the contract:
Security deposit: No information
IV.1) Contract awarding procedure: open tender
IV.2) Tender evaluation criteria:
IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information
IV.2.2) An electronic auction will be used: no
IV.3) Administrative information:
IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information
IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information