Dostawa artykułów żywnościowych dla Świętokrzyskiego Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze

Order Newsletter: 2020 Position: (oferta nr 3537656)

Client
Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze
State
świętokrzyskie
Address
26-220 Stąporków, Czarniecka Góra 43
Phone
413 741 163
Fax
413 741 162
www
www.rehabiliracjascr.pl
E-Mail
worehab@neostrada.pl
Created
2020-01-17

Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze Czarniecka Góra 43 26-220 Stąporków świętokrzyskie tel. 413 741 163 fax. 413 741 162 REGON 36897750000000 www.rehabiliracjascr.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa artykułów żywnościowych dla Świętokrzyskiego Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych szczegółowo opisanych w załącznikach od nr 1 – do nr 8 do SIWZ. Zamawiający składać będzie zamówienie faksem, telefonicznie lub e-mailem. Dostawy ubezpieczonego towaru wraz z wniesieniem i rozładowaniem towaru odbywać się będą na koszt Wykonawcy do magazynu kuchni Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru dopuszczonego do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U.2018. poz. 1541 ) lub ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.2019 poz. 824).Wykonawca oświadcza, że ma wdrożone systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności takie jak HACCP,GMP, GHP Wykonawca zobowiązuje się do zabezpieczenia należycie towaru na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru oraz uszkodzenia powstałe w wyniku transportu. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny, wszelkie wymagane na terenie całego kraju atesty, oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu, informację o dacie wyprodukowania, warunkach przechowywania, terminie przydatności do spożycia. Produkty powinny być bez oznak nadpsucia i nieuszkodzone fizycznie. Dostawy przedmiotu zamówienia, będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Zamawiającego - musi być zachowana jednolitość dostawy tj; tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup niezrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych lub wad jakościowych, w tym ujawnienia wad ukrytych, Zamawiający niezwłocznie powiadomi o tym Wykonawcę telefonicznie, emailem lub faksem oraz każdorazowo niezwłocznie potwierdzi złożenie reklamacji na piśmie. Wykonawca zobowiązuje się do wymiany towaru wadliwego na towar bez wad w ciągu 8 godzin od otrzymania informacji o reklamacji Zamawiającego (telefon, email lub faks). Zamawiający po stwierdzeniu niezgodności ilościowych albo wad jakościowych w momencie dostawy, odmówi przyjęcia zakwestionowanej partii towaru i zażąda wymiany na wolny od wad i zgodny ilościowo z pierwotnym zamówieniem w terminie do trzech godzin od chwili stwierdzenia nieprawidłowości w dostawie. W takim przypadku Zamawiający nie będzie wszczynał procedury reklamacyjnej. Zamienna partia towaru podlega odbiorowi ilościowemu i jakościowemu W przypadku nie dostarczenia towaru, określonego w umowie, w wymaganym terminie i pożądanej jakości, co spowoduje konieczność dokonania zakupu towaru określonego w umowie u innego kontrahenta, Wykonawca zobowiązany będzie do pokrycia kwoty stanowiącej wartość zakupu Towarów, poniesionej przez Zamawiającego”. Wykonawca zobowiązuj się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Częstotliwość dostaw: Produkty mleczarskie – min 3 razy w tygodniu w godz. 6:00-6:30 Różne produkty spożywcze – według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne – według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Wędliny - według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz warzywa mrożone - min. 1 raz w tygodniu od 6:00 do godz. 9:00 Owoce, warzywa i podobne produkty – według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - codziennie w godz. 6:00-6:30 Jaja - według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15800000-6

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information