Dostawa artykułów spożywczych różnych

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3532092)

Client
Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie
State
mazowieckie
Address
02-520 Warszawa, Wiśniowa 50
Phone
22 602 44 14
www
www.wskip.edu.pl
E-Mail
patryk.zawislak@wskip.edu.pl
Created
2019-12-06

Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie Wiśniowa 50 02-520 Warszawa mazowieckie tel. 22 602 44 14 REGON 381510697 www.wskip.edu.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa artykułów spożywczych różnych

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie;miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, średnio trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Część I – owoce i warzywa konserwowe: Ananas w lekkim syropie—200 kg; Brzoskwinie w syropie—200 kg; Jabłka typu szarlotka—200 kg; Groszek konserwowy—400 kg; Ogórek konserwowy—800 kg; Papryka konserwowa—700 kg; Pieczarki marynowane—20 kg; Sałatka z ogórków—600 kg; Szczaw konserwowy—250 kg; Kukurydza konserwowa—300 kg; Fasolka konserwowa—400 kg; Fasola czerwona konserwowa—300 kg; Fasola biała konserwowa—200 kg; Kiełki sojowe—100 kg; Groch suszony cały i łuskany—500 kg; Fasola typu Piękny Jaś—600 kg; Oliwki zielone bez pestek—10 kg; Oliwki czarne bez pestek—10 kg; Seler konserwowy—100 kg; Barszcz czerwony koncentrat—20 litr. Część II – przyprawy, grzyby suszone, owoce suszone : FIX do potraw chińskich—30 kg; Przyprawa do zup MAGI—250 litr; Sos sojowy—10 litr; Ocet jabłkowy—150 litr; Ocet spirytusowy—400 litr; Bulion wołowo-drobiowy —100 kg; Przyprawa typu VEGETA —200 kg; Sól spożywcza —1.200 kg; Sól spożywcza porcja —20 kg; Pieprz czarny mielony gatunek I —60 kg; Pieprz czarny mielony porcja gatunek I —8 kg; Pieprz ziołowy —10 kg; Papryka mielona słodka —10 kg; Papryka mielona ostra —10 kg; Przyprawa typu kebab-gyros —5 kg; Ziele angielskie—10 kg; Liść laurowy —10 kg; Imbir mielony —3 kg; Zioła prowansalskie —10 kg; Cynamon mielony —3 kg; Czosnek granulowany —15 kg; Kwasek cytrynowy —10 kg; Majeranek —20 kg; Gałka muszkatołowa mielona —2 kg; Grzyby suszone podgrzybek —50 kg; Żelatyna spożywcza wieprzowa —1 kg; Wiórki kokosowe —20 kg; Sezam —20 kg; Orzech laskowy łuskany —20 kg; Morela suszona —30 kg; Rodzynki —30 kg; Śliwka kalifornijska —30 kg. Część III – produkty przemiału zbóż: Kasza gryczana—400 kg; Kasza jęczmienna—400 kg; Kasza kuskus —30 kg; Kasza manna —50 kg; Ryż parboiled —1.400 kg; Mąka pszenna —1.500 kg; Mąka ziemniaczana —50 kg; Mąka kukurydziana—20 kg; Płatki kukurydziane —200 kg; Musli —200 kg; Makarony —1.500 kg. Część IV – oleje sosy: Olej uniwersalny —1.200 litr; Oliwa z oliwek —150 litr; Majonez —400 litr; Majonez porcja —200 kg; Musztarda porcja —400 kg; Musztarda wieloporcjowa —50 kg; Ketchup porcja —400 kg; Ketchup wieloporcjowy —150 kg; Chrzan —200 kg; Koncentrat pomidorowy —400 kg. Część V – kawa, herbata, kakao: Kawa naturalna mielona —100 kg; Kawa ziarnista —50 kg; Kawa naturalna rozpuszczalna—80 kg; Kawa rozpuszczalna w saszetka—10 kg; Kawa zbożowa —20 kg; Herbata ekspresowa —400 kg; Kakao —25 kg. Część VI – wyroby cukiernicze: Czekolada mleczna —300 kg; Czekolada gorzka —200 kg; Wafel w czekoladzie —300 kg; Wafel bez polewy —300 kg; Ciastka kakaowe —40 kg; Ciastka maślane z cukrem —40 kg; Ciastka w czekoladzie typu Jeżyki —30 kg; Ciastka w czekoladzie z galaretką typu Delicje —30 kg; Herbatniki —300 kg; Figurki czekoladowe—60 kg; Czekoladki nadziewane —50 kg; Cukierki KRÓWKI —50 kg; Cukierki czekoladowe typu MICHAŁKI —50 kg; Cukier biały —1.000 kg; Cukier biały porcja —1.600 kg; Cukier puder —30 kg; Dżem porcja —400 kg; Miód pszczeli porcja —400 kg; Powidła śliwkowe porcja —400 kg.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15000000-8

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information