Zakup usług turystycznych w związku z realizacją projektów socjalnych prowadzonych przez MOPS w Krakowie

Order Newsletter: 1 Position: 103027 (oferta nr 929635)

Client
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie
State
małopolskie
Address
30-529 Kraków, ul. Józefińska 14/002 2/ 14
Phone
12 6165482, 6165469
Fax
12 6165428
www
www.mops.krakow.pl
E-Mail
do@poczta.mops.krakow.pl
Created
2012-05-09

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie ul. Józefińska 14/002 14 /2 30-529 Kraków małopolskie tel. 12 6165482, 6165469 fax. 12 6165428 REGON 35150530800000 www.mops.krakow.pl

I.2) Type of contracting: Administracja samorządowa

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Zakup usług turystycznych w związku z realizacją projektów socjalnych prowadzonych przez MOPS w Krakowie

II.1.2) Type of contract: Services

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest zakup usług turystycznych w związku z realizacją projektów socjalnych prowadzonych przez MOPS w Krakowie, zgodnie z poniższymi wytycznymi: I część zamówienia 1. Wycieczka do Rabki: 1) Termin wycieczki: 11.06.2012 r. 2) Ilość uczestników: 42 + 4 opiekunów ze strony Zamawiającego 3) Program wycieczki: a) godz. 8:00 zbiórka uczestników pod budynkiem MOPS Filia Nr 9 os. Teatralne 24 b) godz. 8:15 wyjazd c) godz. 10:00 przyjazd do Rabki d) godz. 10:00 - 13:00 organizacja zwiedzania: spacer ścieżką edukacyjną z wykorzystaniem kijków do nordic walkingu (kije zapewni Zamawiający), Rodzinny Park Rozrywki Rabkoland - Wykonawca zapewni minimum 5 żetonów uprawniających do korzystania z usług parku dla każdego uczestnika, Muzeum Orderu Uśmiechu drewniany kościół p.w. św. Marii Magdaleny Muzeum Regionalne im. Władysława Orkana Skansen Taboru Kolejowego w Chabówce e) godz. 13:00-14:00 obiad w restauracji usytuowanej w pobliżu Parku Zdrojowym w Rabce wg menu na osobę : zupa ogórkowa z ryżem 250 ml. pieczeń wieprzowa duszona 170 g, ziemniaki puree 150 g, buraczki zasmażane 200 g, sok z czarnej porzeczki 250 ml f) godz. 14:00 - 15:00 spacer po Parku Zdrojowym, Tężnia Solankowa, Pijalnia Wód (każdy uczestnik otrzyma 0,5 l wody mineralnej ) g) godz. 15:00 - 18:00 warsztaty w pracowni garncarskiej, h) godz. 18:00 podwieczorek wg menu na każdego uczestnika: kebab drobiowy 400 g herbata 250 ml i) godz. 18:30-20:30 warsztaty psychoedukacyjne organizowane przez pracowników Zamawiającego w Parku Zdrojowym. j) godz. 20:30 wyjazd z Rabki k) godz. 22:00 powrót do Krakowa 2. Wycieczka do Baranowa Sandomierskiego, Sandomierza i Kazimierza Dolnego 1) Termin wycieczki: 25-27.06.2012 r. 2) Ilość uczestników: 42 + 4 opiekunów ze strony Zamawiającego 3) Program wycieczki: Dzień 1 a) godz. 5:30 zbiórka uczestników pod budynkiem MOPS Filia Nr 9 os. Teatralne 24 b) godz. 5:45 wyjazd c) godz. 9:00 przyjazd do miejsca zakwaterowania d) godz. 9:00 - 9:30 zakwaterowanie e) godz. 10:00 - 13:00 organizacja zwiedzania Sandomierskie Lochy, Dom Jana Długosza, Muzeum Okręgowe, Zamek Sandomierski f) godz. 13:00 - 13:45 obiad zgodnie z menu na osobę; zupa pieczarkowa z makaronem 250 ml., gulasz wołowy 180 g., kasza gryczana 150g lub ziemniaki puree 150 g, surówka z marchewki 150g, kompot z truskawek 250 ml., g) godz. 14:45 - 18:00 organizacja zwiedzania; Park Miejski, Góry Pieprzowe, Wąwóz Królowej Jadwigi, Park Piszczele, Wzgórze Solne Regina. h) godz. 18:00 - 19:00 rejs po Wiśle i) godz. 19:00 - 19:30 kolacja w miejscu zakwaterowania lub w miejscu odległym do 200 m od miejsca zakwaterowania, zgodnie z menu na osobę: pasztet pieczony - 60 g., wędlina drobiowa - 80 g. chleb wiejski 120g, ogórek/pomidor 100g., herbata 250 ml, cukier 10g., masło 15 g., dżem/powidło 50 g. 20:00 - 21:00 warsztaty psychoedukacyjne organizowane przez pracowników Zamawiającego Dzień 2 a) godz. 8:00 - 9:00 śniadanie w miejscu zakwaterowania lub w miejscu odległym do 200 m od miejsca zakwaterowania, zgodnie z menu na osobę: ser twarogowy ziarnisty 150 g , polędwica luksusowa 60 g., pasztet pieczony - 60 g, ogórek/pomidor 100g ciasto drożdżowe 50 g, chleb wiejski 120 g, dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony/miód 50 g, herbata 250 ml, cukier 10 g , masło 15g b) godz. 9:30 -11:00 przejazd do Kazimierza Dolnego, c) godz. 11:00 - 13:00 organizacja Zwiedzania rynek, mały rynek, Góra Trzech Krzyży, zamek i baszta, kościół farny, kościół i klasztor Franciszkanów, Muzeum Przyrodnicze, spichlerze, drewniane jatki d) godz. 13:00 - 13:45 obiad zgodnie z menu na osobę: rosół z makaronem 250 ml, kotlet schabowy panierowany 180 g, ziemniaki puree 150 g, marchewka zasmażana 150 g., kompot wieloowocowy 250 ml e) godz. 14:15 - 15:45 rejs statkiem f) godz. 16:00 wyjazd z Kazimierza do miejsca zakwaterowania g) godz. 19:00 - 19:30 kolacja kolacji w miejscu zakwaterowania lub w miejscu odległym do 200 m od miejsca zakwaterowania, zgodnie z menu na osobę: kiełbasa krakowska 60 g, parówki drobiowe 160 g, chleb wiejski 120 g, rogal maślany/bułka maślana, ogórek/pomidor 100g herbata 250 ml, cukier 10 g , masło 15 g, ketchup/musztarda 10 g h) godz. 20:00 - 21:00 warsztaty psychoedukacyjne organizowane przez pracowników MOPS Dzień 3 a) godz. 8:00 - 9:00 pakowanie i wymeldowanie z miejsca zakwaterowania b) godz. 9:00 - 9:45 śniadanie w miejscu zakwaterowania lub w miejscu odległym do 200 m od miejsca zakwaterowania, zgodnie z menu na osobę ser Tylżycki pełnotłusty 80 g, jajecznica 150 g, szynka wołowa gotowana 80g, rogal francuski/jagodzianka 80 g, ogórek/pomidor 100g, chleb wiejski 120 g dżem truskawkowy niskosłodzony/miód 50 g, herbata 250 ml, cukier 10 g, masło 15g. c) godz. 10.00 wyjazd do Baranowa Sandomierskiego d) godz. 11:00 - 13:30 organizacja zwiedzania zamku: przejście przez park, arkadowy dziedziniec zamku, secesyjna kaplica zamkowa, wnętrza historyczne I piętra, wystawa stała Skarby Ziemi, wystawa czasowa. e) godz. 13:45 -14.30 obiad, zgodnie z menu na osobę; zupa koperkowa 250 ml. karkówka z grilla 200g, frytki 200 g, zestaw surówek 4 rodzaje 150 g, kompot 250 ml, f) godz. 15.00 wyjazd z Baranowa Sandomierskiego g) godz. 19.00 przyjazd do Krakowa. Wykonawca zapewni 2 noclegi w Sandomierzu lub ośrodku położonym nie dalej niż 15 km od Sandomierza o następującym standardzie: dostęp do Internetu, dostęp do TV, miejsca na ognisko, grill, dostęp do aneksu kuchennego, parking, plac zabaw dla dzieci, pokoje z łazienkami 2 lub 3 lub 4 - osobowe wyposażenie łazienek w ręczniki oraz mydło, łóżka jednoosobowe (Zamawiający nie dopuszcza łóżek piętrowych) 3. Wycieczka do Kielc i Sielpi 1) Termin wycieczki: 7.09.2012 r. 2) Ilość uczestników: 42 + 4 opiekunów ze strony Zamawiającego 3) Program wycieczki: a) godz. 7:00 zbiórka uczestników pod budynkiem MOPS Filia Nr 9 os. Teatralne 24 b) godz. 7:15 wyjazd c) godz. 9:15 -12:30 organizacja zwiedzania: Pałac Biskupów Krakowskich, Muzeum Narodowe, Wzgórze Zamkowe i Bazylika Katedralna, Kadzielnia, Karczówka, Egzotarium Żywych Gadów Dolina Gadów Muzeum Zabawek i Zabawy d) godz. 12.30 -13.00 obiad, zgodnie z menu na osobę; krem pomidorowy z bazylią i grzankami serowymi 250 ml kotlet de volaille 180 g, frytki 150 g, surówka z kapusty pekińskiej 150g, kompot z jabłek 250 ml. e) godz. 13:15 - przejazd do Sielpii f) godz. 14.00-14.45 zwiedzanie Muzeum Zagłębia Staropolskiego g) godz. 14.45 -16.15 spacer po Sielpii h) godz. 16:15 - 17:15 warsztaty zdrowego żywienia w formie pikniku nad jeziorem Sielpia, prowadzone przez pracowników Zamawiającego (nauka samodzielnego przygotowania zdrowych zbilansowanych posiłków). Produkty do przygotowania posiłków zapewni Wykonawca wg. menu na osobę: polędwica luksusowa 60 g, pasztet pieczony - 60 g, ogórek/pomidor 100g, ciasto drożdżowe 50 g, chleb wiejski 120 g, dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony/miód 50 g, herbata 250 ml, cukier 10 g , masło 15 g, jabłko, wafel czekoladowy typu Grzesiek i) godz. 17:15 - 18:00 warsztaty psychoedukacyjne organizowane przez pracowników Zamawiającego nad jeziorem Sielpia. j) godz. 18:00 wyjazd z Sielpii k) godz. 20:30 przyjazd do Krakowa 4. Wycieczka do Gładyszowa 1) Termin wycieczki: 14.12.2012 r. 2) Ilość uczestników: 42 + 4 opiekunów ze strony Zamawiającego 3) Program wycieczki: a) godz. 8:00 zbiórka uczestników pod budynkiem MOPS Filia Nr 9 os. Teatralne 24 b) godz. 8:15 wyjazd c) godz. 11:30 przyjazd do Gładyszowa d) godz. 11:30 - 12:30 organizacja zwiedzania stadniny koni oraz zajęcia teoretyczne dotyczące: zasad organizacji stajni, zarysu historii jeździectwa, pochodzenia i rasy koni, sprzętu jeździeckiego (siodła, ogłowia, kiełzna, pomoce), obsługi, higieny i karmienia koni, nauki siodłania. e) godz. 12:30 - 14:00 warsztaty psychoedukacyjne organizowane przez pracowników Zamawiającego na terenie stadniny koni f) godz. 14:00 - 16:00 obiad z udziałem kapeli ludowej, zgodnie z menu na osobę; opłatek 1szt., barszcz czerwony z uszkami 250 ml., filet z karpia smażonego w panierce 200 g, purre ziemniaczane 150 g, pieczarki zasmażane 150 g, surówka z marchewki i jabłka 100 g, kompot z suszonych śliwek 250 ml, ryba po grecku 200 g, sałatka jarzynowa 200 g, sałatka śledziowa 200 g, szynka polska gotowana 100 g, półmisek kanapek dekoracyjnych 400 g, ciasto makowiec 100g, sernik 100g, pieczywo 200 g, kawa 250 ml, herbata 250 ml, cukier g) godz. 16:00 - 16:40 organizacja kuligu (zaprzęgi składające się z pary koni i duże sań wyposażonych w pledy do przykrycia oraz w pochodnie. W przypadku braku śniegu i opadów deszczu kulig odbędzie się z wykorzystaniem zadaszonych wozów). h) godz. 16:45 - 18:00 ognisko lub w przypadku opadów deszczu - grill, zgodnie z menu na osobe: dwie porcje kiełbasy - 120 g każda, chleb 200 g. ketchup, musztarda, herbata 500 ml, cukier Wykonawca zapewni jednorazowe tacki, sztućce oraz serwetki. i) 18.00 wyjazd z Gładyszowa j) 21:00 przyjazd do Krakowa II część zamówienia 1. Wycieczka do Szczyrzyca 1) Termin wycieczki: 18.06.2012 r. 2) Ilość uczestników: 40 + 4 opiekunów ze strony Zamawiającego 3) Program wycieczki: a) godz. 7;00 zbiórka uczestników pod budynkiem MOPS Filia Nr 9 os. Teatralne 24 b) godz. 7:15 wyjazd c) godz. 9:00 przyjazd do Szczyrzyca d) godz. 9:15 - 10:00 organizacja mszy świętej dla uczestników wycieczki w kościele p.w. NMP Wniebowziętej i św. Stanisława BM w Szczyrzycu e) godz. 10:00 - 13:00 organizacja zwiedzania wioski indiańskiej z przewodnikiem (zapoznanie z elementami kultury indiańskiej, wnętrze tipi, szałas potu, wystawa rękodzieła) f) warsztaty muzyczne (nauka indiańskiej pieśni, prezentacja instrumentów etnicznych z różnych stron świata: aborygeńskie didgeridoo, afrykańskie bębny, patyk deszczowy, indiański i tybetański flet) g) godz. 13:00-14:00 obiad wg menu na osobę rosół z makaronem 250 ml pierś z kurczaka panierowana 150 g ziemniaki całe z koperkiem 300 g surówka z selera 150 g kompot wieloowocowy 250 ml h) godz. 14:00 - 15:00 zwiedzanie Muzeum Klasztornego OO. Cystersów w Szczyrzycu. i) godz. 15:00 - 16:00 warsztaty rękodzielnicze (nauka wykonywania indiańskich amuletów) j) godz. 16:00 - 17:30 warsztaty integracyjne organizowane przez pracowników Zamawiającego na terenie wioski indiańskiej k) godz. 17:30 - 18:30 organizacja ogniska lub (w przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych) grilla, wg menu na osobę: pieczywo 200 g ketchup/musztarda 10g kiełbasa na gorąco 200g herbata 250 ml cukier 10 g sztućce jednorazowe , tacki jednorazowe, serwetki l) godz. 18:30 wyjazd m) godz. 20:15 powrót do Krakowa 2. Wycieczka do Cieszyna 1) Termin wycieczki: 17.12.2012 r. 2) Ilość uczestników: 40 + 4 opiekunów ze strony Zamawiającego 3) Program wycieczki: a) godz. 7:00 zbiórka uczestników pod budynkiem MOPS Filia Nr 9 os. Teatralne 24 b) godz. 7:15 wyjazd c) godz. 10:00 - 13:00 organizacja zwiedzania wzgórze zamkowe: Wieża Piastowska, rotunda św. Mikołaja, Wieża Ostatecznej Obrony stare miasto: rynek z zabytkowymi kamienicami, ratuszem i studnią z figurą św. Floriana, kościół parafialny p.w. św. Marii Magdaleny, kościół Jezusowy, pałac, Studnia Trzech Braci, kościół i klasztor Bonifratrów, Pałac Myśliwski Habsburgów, zabytkowy browar d) godz. 13:00 -14:00 lekcja muzealna w Muzeum Drukarstwa e) godz. 14:30 - 17:30 obiad w restauracji na terenie Cieszyna, połączony z kolędowaniem przy akompaniamencie kapeli góralskiej, wg menu na osobę: opłatek 1szt., zupa grzybowa z łazankami 250 ml., karp smażony 150 g, piernik staropolski z bakaliami 150 g, pieczarki faszerowane 150 g, surówka z kapusty kiszonej 100 g, śledź po królewsku 100g, pasztet pieczony 60 g., schab pieczony ze śliwką 150 g. sałatka pieczarkowa 200 g, pieczywo 150 g. kawa 250 ml, herbata 250 ml., cukier f) godz. 17:45- Wyjazd z Cieszyna g) godz. powrót do Krakowa Wykonawca zapewni (dotyczy I i II części zamówienia): bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, pokrycie opłat parkingowych, opiekę przewodnika podczas zwiedzania obiektów, transport autokarowy (autokar wyposażony w: WC, barek, DVD, klimatyzację) Autokar ma być dostępny przez cały czas trwania wycieczki. Wykonawca zapewni sprawdzenie stanu technicznego autokaru przez Policję w dniu wyjazdu. Kierowca musi uzyskać protokół dopuszczenia pojazdu i kierowcy do przewozu osób. Kierowca musi posiadać wymagane przepisami dokumenty m.in. licencję przewoźnika. Wykonawca zapewni autokar sprawny technicznie. Przewoźnik musi posiadać wymagane prawem ubezpieczenia. Kierowca jest zobowiązany do dbania o czystość autokaru podczas podróży (zewnątrz jak i wewnątrz). dostęp do bezpłatnej kawy/herbaty serwowanej przez kierowcę autokaru na postojach w ilości 250 ml na osobę, butelkę wody mineralnej gazowanej lub nie gazowanej (do wyboru) dla każdego uczestnika o pojemności 0,75 l w każdym dniu wycieczki, właściwą jakość przygotowanego posiłku z uwzględnieniem temperatury i innych wymogów ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz przepisów ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej, ubezpieczenie wszystkich uczestników od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW) na kwotę co najmniej 10 000 zł. na każdego uczestnika. Uczestnicy wyjazdu muszą zostać ubezpieczeni od następstw nieszczęśliwych wypadków w trakcie przejazdów oraz w trakcie trwania wyjazdu oraz kosztów leczenia Wykonawca przedłoży Zamawiającemu polisę - umowę ubezpieczenia uczestników wyjazdu nie później niż 48 godzin przed terminem wyjazdu, bilety komunikacji zbiorowej w przypadku konieczności poruszania się takimi środkami transportu, materiały piśmiennicze dla każdego uczestnika każdego wyjazdu.: blok rysunkowy A4 - 1 szt., długopis typu Zenith - 1 szt., zestaw 2 szt. pisaków: czerwony i czarny, świadczenia dla opiekunów ze strony Zamawiającego takie same jak dla uczestników wycieczek. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany kolejności zwiedzania i harmonogramu wycieczek oraz dopuszcza możliwość zmiany terminu jeżeli warunki atmosferyczne lub inne czynniki niezależne od Zamawiającego będą uzasadniały przesunięcie terminu.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 635000004

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: yes

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=48483

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders:

IV.3.5) The term tying with offer, the period in days: 30