dostawy artykułów spożywczych w 2021 r.

Order Newsletter: 2020 Position: (oferta nr 3608534)

Client
Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
State
lubelskie
Address
24-130 Końskowola, ul. Pożowska 8
Phone
818 816 285
Fax
818 816 663
www
www.wodr.konskowola.pl
E-Mail
kkopinska@wodr.konskowola.pl
Created
2020-12-31

Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego ul. Pożowska 8 24-130 Końskowola lubelskie tel. 818 816 285 fax. 818 816 663 REGON 42044610000000 www.wodr.konskowola.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: dostawy artykułów spożywczych w 2021 r.

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy art. spożywczych dla LODR w Końskowoli - CIS w 2021 r. Zamówienie podzielone jest na zadania: a. zadanie nr 1 – dostawy różnych artykułów spożywczych oraz nabiału. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 5a do niniejszej SIWZ. b. zadanie nr 2 – dostawy owoców i warzyw. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 5b do niniejszej SIWZ. c. zadanie nr 3 – dostawy mięsa i wędlin. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 5c do niniejszej SIWZ. d. zadanie nr 4 – dostawy pieczywa. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 5d do niniejszej SIWZ. e. zadanie nr 5 – dostawy ryb. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 5e do niniejszej SIWZ. 2. Wszystkie wskazane w załącznikach nr 5 do niniejszej SIWZ nazwy własne, marki służą określeniu jakości, wartości odżywczych, walorów smakowych, składu, standardów jakościowych podanych artykułów spożywczych. 3. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania równoważnego przedmiotu zamówienia w każdym miejscu w SIWZ w którym użyto znaku towarowego, nazwy kub pochodzenia. Za równoważny produkt zamawiający uzna produkt o cechach, parametrach, walorach smakowych i jakościowych zgodnych lub lepszych niż określone w SIWZ. Oferując produkt równoważny wykonawca musi przedstawić dowód równoważności poprzez opis porównawczy parametrów opisanych przez zamawiającego z parametrami oferowanymi przez wykonawcę jako równoważne. 4. Wykonawca w załącznikach nr 5 do niniejszej SIWZ musi wypełnić kolumnę „Nazwa/marka art. oferowanego” wskazując tym samym nazwę własną, markę oferowanego artykułu spożywczego. Wykonawca w czasie trwania umowy będzie zobowiązany dostarczać zamawiającemu produkty opisane w kolumnie „Nazwa/marka art. oferowanego”. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że oferowany przez niego produkt spełnia wszystkie wymagania zamawiającego pod względem jakości, walorów smakowych, składu, sposobu korzystania. 5. Wszystkie produkty dostarczane przez Wykonawcę muszą mieć długi termin przydatności do spożycia – do końca terminu musi pozostać co najmniej ¾ wyznaczonego czasu. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszych ilości produktów lub zmiany ilości poszczególnych artykułów niż wymienione w załącznikach nr 5 do SIWZ. 7. Kod PCV: 15811000-6, 15812000-3 Pieczywo i wyroby ciastkarskie i ciasta, 15500000-3 Produkty mleczarskie, 15113000-3, 15111000-9 Mięso wieprzowe i wołowe, 15112000-6, 15131500-0, 15131135-0 Mięso drobiowe i jego produkty, 15131130-5, 15131134-3, 15131310-1 Produkty mięsne (wędliny, wyroby blokowe, pieczenie, pasztety), 03200000-3 Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, 15800000-6 Różne artykuły spożywcze, 03142500-3 Jajka, 15331170-9 Mrożone warzywa i owoce, 15555100-4 Lody 8. Przedmiot zamówienia obejmuje także dostarczenie tj. transport, wniesienie i rozładowania na własny koszt w siedzibie zamawiającego. 9. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, zamieści informację o podwykonawcach w załączniku nr 1 do SIWZ – formularz ofertowy.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15800000-6

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information