Dostawa wraz z montażem wyposażenia technologicznego kuchni dla zespołu oświatowego szkolno-przedszkolnego przy ul. Zaruby w Warszawie

Order Newsletter: 2020 Position: (oferta nr 3549816)

Client
Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Ursynów
State
mazowieckie
Address
02-777 Warszawa, al. Komisji Edukacji Narodowej 61
Phone
22 443 71 01
Fax
22 443 71 02
www
www.ursynow.pl
E-Mail
zam_publ@ursynow.pl
Created
2020-04-03

Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Ursynów

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Ursynów al. Komisji Edukacji Narodowej 61 02-777 Warszawa mazowieckie tel. 22 443 71 01 fax. 22 443 71 02 REGON 15259640000000 www.ursynow.pl

I.2) Type of contracting: Administracja samorządowa

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawa wraz z montażem wyposażenia technologicznego kuchni dla zespołu oświatowego szkolno-przedszkolnego przy ul. Zaruby w Warszawie

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z montażem wyposażenia technologicznego kuchni dla zespołu oświatowego szkolno-przedszkolnego przy ul. Zaruby zlokalizowanego na działkach nr ew. 64/10, 72.17, 72/8, 72/11, 74/8, 75/1 oraz części działek 64/8, 64/9, 72/7, 72/10, 72/16, 74/7 z obrębu 1-11-13 w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy. 1) Opis stanu istniejącego: Kompleks oświatowy został podzielony funkcjonalnie na dwie części (przedszkole i szkołę podstawową). Część przedszkolna została zlokalizowana od strony zachodniej, część szkolna od strony wschodniej. Główne wejście do szkoły zlokalizowano od ul. Zaruby, do przedszkola od strony ul. Iwanowa-Szajnowicza. Od strony północnej znajduje się podjazd gospodarczy (dostawy dla kuchni, wywóz odpadów) oraz wjazd do garażu podziemnego. Budynek został zaprojektowany tak, aby wyraźnie oddzielić funkcjonowanie szkoły i przedszkola. Obie instytucje posiadają niezależne wejścia, dziedzińce, oraz główne bloki edukacyjne i strefy rekreacyjne. Elementem łączącym jest blok kuchenny. Przy głównym wejściu do szkoły podstawowej znajduje się portiernia ze stanowiskiem woźnego i ochrony. Za zespołem szatni zlokalizowano jadalnię (na ok. 130 osób) oraz kuchnię wraz z zapleczem technologicznym. Ściany w kuchni i pomieszczeniach zaplecza będą wykończone płytkami gresowymi 30x30 do wysokości 2m od wykończonej posadzki. Ściany w pomieszczeniach sanitarnych powyżej 90cm, oraz w kuchni, zapleczu kuchennym i barku płytki ceramiczne do wysokości sufitów podwieszanych - płytki w kolorze białym. Parapety wykonane z płytek gresowych. Pomieszczenia będą wyposażone w drzwi wewnętrzne z płyt MDF odpornych na wilgoć. Na podstawie odrębnej umowy aktualnie realizowane są roboty budowlane polegające na budowie zespołu oświatowego szkolno-przedszkolnego przez Konsorcjum firm: Balzola Polska Sp. z o. o. i Construcciones y Promociones Balzola S.A. W zakres robót budowlanych wchodzi m.in. wykonanie robót konstrukcyjnych, instalacyjnych, wykończeniowych itd. 2) Zakres zamówienia: W zakresie zamówienia jest wykonanie obmiaru z natury, dostawa wraz z montażem urządzeń (zgodnie z załącznikiem do OPZ) z dostosowaniem się do wykonanych podejść sanitarnych i gniazd elektrycznych (lub wykonanie robót budowlanych w niezbędnym zakresie wraz z odtworzeniami), przeszkolenie personelu, wykonanie dokumentacji powykonawczej oraz pełnej dokumentacji HACCP. Dla całego wyposażenia dopuszcza się odchyłkę 5% od wskazanych parametrów i wymiarów pod warunkiem zachowania przyjętego w projekcie ciągu technologicznego oraz dopasowania się do wymiarów istniejących pomieszczeń. Przy umywalkach należy umieścić dozownik ścienny na mydło, dozownik ścienny na płyn dezynfekujący, pojemnik na ręczniki papierowe i kosz pedałowy na zużyte ręczniki. Dla tych elementów dopuszcza się odchyłkę 15% od wskazanych wymiarów pod warunkiem zachowania przyjętego w projekcie ciągu technologicznego. Pomieszczenia mroźni oraz dwóch chłodni do wykonania jako komorowe, systemowe: z podłogą, okładzinami panelowymi i drzwiami. Załącznik nr 1 określa wymiary zewnętrzne komór mroźni i chłodni (uwaga: komory te maja wspólne ściany zgodnie z rysunkami). Dla obsługi chłodni i mroźni w zakresie zamówienia jest dostawa wraz z montażem agregatów chłodniczych typu split oraz wykonanie instalacji freonowej do tych pomieszczeń (indywidualny dobór instalacji do agregatów). Instalację należy przewidzieć w oddzielnym szachcie (w obudowie), wraz z wykonaniem niezbędnych robót sanitarnych i budowlanych – o ile nie będzie miejsca w istniejącym szachcie głównym. Trasy rurociągów freonowych od jednostek zewnętrznych zlokalizowanych na dachu (poz. +3) do chłodni i mroźni na parterze (poz. 0) znajdują się w dokumentacji projektowej (instalacja chłodu). Instalację należy wykonywać w uzgodnieniu i pod nadzorem Kierownika Budowy. Próbę szczelności wykonanej instalacji należy przeprowadzić w obecności Zamawiającego i Kierownika Budowy, który sprawuje merytoryczny nadzór nad prawidłowym jej przebiegiem. Uwaga: 1. Zamawiający dopuszcza uwzględnienie w ofercie, a następnie zastosowanie rozwiązań równoważnych polegających na zastosowaniu innych materiałów i urządzeń niż podane w dokumentacji projektowej pod warunkiem zapewnienia wszystkich parametrów nie gorszych niż określone w tej dokumentacji. 2. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazana została nazwa producenta, znak towarowy, patent lub pochodzenie w stosunku do określonych materiałów, urządzeń, itp. Zamawiający wymaga, aby traktować takie wskazanie jako przykładowe i dopuszcza zastosowanie przy realizacji zamówienia materiałów, urządzeń, itp. równoważnych o parametrach nie gorszych niż wskazane. 3. Zamawiający anuluje wszelkie nazwy producenta itp. jeżeli występują w rysunkach i opisach dokumentacji technicznej, przedmiarze, specyfikacji technicznej itp. (nie są one obowiązujące dla Wykonawcy). Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenie art. 29 i 7 ustawy Pzp, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych Zamawiającego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa ww treść, oraz:  Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z Wykazem wyposażenia – załącznik nr 1 do SIWZ;  Wzór umowy – załącznik nr 5 do SIWZ;  Technologia kuchni _Dokumentacja projektowa – załącznik nr 8a do SIWZ

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 39141000-2

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: Wykonawca zobowiązany jest, przed upływem terminu składania ofert, wnieść wadium w kwocie: 12 000,00 zł.

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information