Dostawy warzyw i owoców świeżych

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3519143)

Client
Zakład Karny w Nysie
State
opolskie
Address
48-300 Nysa, ul. Kościuszki
Phone
774 332 471
www
www.zp.sw.gov.pl
E-Mail
zk_nysa@sw.gov.pl
Created
2019-10-18

Zakład Karny w Nysie

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Zakład Karny w Nysie ul. Kościuszki 48-300 Nysa opolskie tel. 774 332 471 REGON 32020700000000 www.zp.sw.gov.pl

I.2) Type of contracting: Inny

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Dostawy warzyw i owoców świeżych

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców świeżych do Zakładu Karnego w Nysie i Oddziału Zewnętrznego w Prudniku. Przedmiot zamówienia podzielono na 8 części, z tym, że dostawa ziemniaka część 1 i 2 dotyczą dostaw ziemniaka osobno dla ZK Nysa i OZ Prudnik, pozostałe części są połączone wg grup ale dotyczą łącznie dostaw do ZK Nysa i OZ Prudnik. Dopuszcza się składanie ofert częściowych na jedną lub kilka części na które zostały podzielone produkty stanowiące przedmiot zamówienia, jednakże oferta musi obejmować pełny asortyment produktów zawartych w poszczególnych częściach. Część 1 ziemniaki – dostawy do Zakładu Karnego w Nysie 1. Ziemniak jadalny - powinien być jednolity odmianowo, jędrny, zdrowy, czysty, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu. W obróbce termicznej winien gotować się równomiernie. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Nysa – 80 000 kg, Część 2 ziemniaki – dostawy do Oddziału Zewnętrznego w Prudniku 1. Ziemniak jadalny - powinien być jednolity odmianowo, jędrny, zdrowy, czysty, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu. W obróbce termicznej winien gotować się równomiernie. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Prudnik: 12 000 kg Część 3 warzywa korzeniowe 1. Burak czerwony – ćwikłowy - korzenie czyste, zdrowe, całe o barwie ciemnoczerwonej, o regularnym kształcie właściwym dla danej odmiany, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, wolny od szkodników, zanieczyszczeń ziemią i bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem: 7900 kg: Nysa: 6400 kg, Prudnik: 1500 kg 2. Marchew korzeń - czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono- pomarańczowa, cała, niepopękana, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem: 5400 kg: Nysa: 3200 kg, Prudnik: 2200 kg 3. Seler korzeń -korzenie czyste, zdrowe, całe bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy, drobne korzenie przycięte. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 3200 kg: Nysa: 3200 kg, Prudnik: 0 kg Część 4 warzywa kapustne 1. Kapusta biała - czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem: 11600 kg, Nysa: 9600 kg Prudnik: 2000 kg 2. Kapusta czerwona - czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm pod dolnym liściem. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 3000 kg, Nysa: 2000 kg, Prudnik: 1000 kg Część 5 warzywa cebulowe 1. Cebula biała - czysta, cała, zdrowa, wolna od szkodników i uszkodzeń, dobrze wysuszona, o średnicy nie mniejszej niż 4 cm. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia i przyrostów. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 10200 kg, Nysa: 8000 kg, Prudnik: 2200 kg Część 6 warzywa dyniowate 1. Ogórek świeży (zielony) - powinien być świeży, niezwiędnięty, zdrowy, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni, o barwie typowej dla odmiany, wolny od zanieczyszczeń mineralnych. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 1400 kg, Nysa: 1300 kg, Prudnik: 100 kg Część 7 warzywa kiszone 1. Kapusta kiszona - jędrna, chrupka o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie, bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 8800 kg, Nysa: 8000 kg, Prudnik: 800 kg 2. Ogórek kiszony - jędrny, chrupki o odpowiednim dla warzyw kiszonych smaku i aromacie ,bez widocznej pleśni. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 500 kg, Nysa: 0 kg, Prudnik: 500 kg Część 8 owoce 1. Jabłko -owoce powinny być całe, świeże o swoistym zapachu i wyglądzie, bez uszkodzeń, wolne od szkodników. Niedopuszczalne są ślady gnicia. Dostawy w opakowaniach dostawcy bez dodatkowych opłat. Razem 8500 kg, Nysa: 8000 kg, Prudnik: 500 kg

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 03000000-1

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information