„Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy”

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3498452)

Client
Zespół Szkół w Lipnicy
State
pomorskie
Address
77-130 Lipnica, ul. Szkolna 4 4
Phone
59 8217041
Fax
59 8217041
www
www.zslipnica.pl
E-Mail
l.adamczyk@lipnica.pl
Created
2019-07-17

Zespół Szkół w Lipnicy

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Zespół Szkół w Lipnicy ul. Szkolna 4 4 77-130 Lipnica pomorskie tel. 59 8217041 fax. 59 8217041 REGON 77127165000000 www.zslipnica.pl

I.2) Type of contracting: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: „Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy”

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Rodzaj zamówienia: Dostawy 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy. Dostawy podzielono na 6 części: • dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu – zgodnie z częścią nr 1 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”); • dostawa mleka i produktów mleczarskich – zgodnie z częścią nr 2 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”); • dostawa ryb i mrożonek – zgodnie z częścią nr 3 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”, • dostawa przypraw i koncentratów – zgodnie z częścią nr 4 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”), • dostawa pozostałych artykułów spożywczych i deserów – zgodnie z częścią nr 5 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”), • dostawa warzyw i owoców – zgodnie z częścią nr 6 załącznika „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”. 1. Kody klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): Kod CPV: 15100000-9; 15500000-3; 15220000-6; 15870000-7; 15800000-6; 03220000-9. 2. Określone ilości produktów żywnościowych w załączniku nr 1 do SIWZ „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych poszczególnych towarów w ramach maksymalnej kwoty określonej na realizację zadań. 4. Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego w sytuacjach zmiany ilości zamawianych artykułów. 5. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. • W częściach zamówienia od 2 do 6 informacja o rodzaju i ilości potrzebnego towaru będzie przekazywana z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00, a towar musi zostać dostarczony 2 dni później do godz. 8:00 rano. • Dla części 1 (dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu) informacja o rodzaju i ilość potrzebnego towaru będzie przekazywana minimalnie jeden dzień przed planowaną dostawą do godz. 10:00, a towar musi zostać dostarczony dnia następnego do godz. 8:00 rano. - Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy. 6. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, na koszt i ryzyko Wykonawcy. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe (w asortymencie i ilościach wynikających z zamówień) zarówno pod względem norm jakościowych jak i odpowiednim terminem ważności zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Rozliczenie dostaw będzie odbywać się raz w miesiącu na podstawie faktury za towar dostarczony w okresie miesiąca. Podstawą płatności będzie prawidłowo wystawiona faktura. Płatność następować będzie na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę zgodnie z terminem płatności zgodnym ze złożoną ofertą. 9. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty. 10. Rozwiązania równoważne, zgodnie ze swoją definicją, muszą posiadać parametry oraz spełniać standardy nie gorsze niż produkty podane przykładowo. 11. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub produkt równoważny”. 12. Szczegółowy wykaz rodzaju i ilości zamawianych produktów w podziale na zadania. 13. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 15100000-9

II.1.5) Whether submitting a partial offer: yes

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information