Sukcesywna dostawa ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku.

Order Newsletter: 2019 Position: (oferta nr 3489481)

Client
Dom Pomocy Społecznej im. dr Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku
State
pomorskie
Address
83-200 Starogard Gdański, ul. Kasztanowa 23
Phone
58 5621461 w. 234
www
http://dpsszpegawsk.mojbip.pl; http://dpsszpegawsk.pl
E-Mail
m.blok@dpsszpegawsk.pl
Created
2019-06-24

Dom Pomocy Społecznej im. dr Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku

Section I - The contracting

I.1) Name and address: Dom Pomocy Społecznej im. dr Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku ul. Kasztanowa 23 83-200 Starogard Gdański pomorskie tel. 58 5621461 w. 234 REGON 29578000000000 http://dpsszpegawsk.mojbip.pl; http://dpsszpegawsk.pl

I.2) Type of contracting: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

Section II - Object of the contract

II.1) Definition of contract object

II.1.1) Name of order: Sukcesywna dostawa ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku.

II.1.2) Type of contract: Deliveries

II.1.3) Definition and size or range of contract: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku, ul. Kasztanowa 23, w asortymencie i ilości określonej w Załącznikach Nr 4 SIWZ – Formularz cenowy. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Zamawiający zastrzega, że ilości zamawianych towarów są jedynie wielkościami prognozowanymi, niezbędnymi dla porównania ofert, a rzeczywiste ilości zamawianych produktów mogą ulec zmianie. Przewidywane wahania w ilości asortymentu mogą wynosić ok. +/–20%. Wynagrodzenie Wykonawcy stanowić będzie wielkość i zakres rzeczywiście dostarczonego do Zamawiającego przedmiotu zamówienia. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia.Wraz z dostawą partii zamawianego towaru, Wykonawca dostarczy fakturę VAT za daną partię asortymentu. Zapłata za dostarczona partię produktów nastąpi przelewem z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, w terminie 30 dni od dnia dostawy. Koszty opakowania, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, transportu oraz wszystkie pozostałe związane z prawidłową i terminową realizacją zamówienia ponosi Wykonawca i uwzględni je w cenie oferty. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu dopuszczonym do przewozu żywności, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego). Dostarczane ziemniaki muszą być najwyższej jakości, a ich przechowywanie i transportowanie musi odbywać się w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Wykonawca musi gwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ¾ okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. W przypadku dostarczania artykułów w oryginalnych opakowaniach, muszą mieć na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia artykułów nie spełniających warunków zamówienia (np. o złej jakości lub w przypadku braków ilościowych) lub niezgodnych zamówieniem i z asortymentem oferowanym w Załączniku Nr 4 do SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany na nowe, wolne od wad lub zgodne z warunkami zamówienia, w ciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacyjnego. Wszelkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca. Zamawiający wymaga, aby oferowane towary były zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami, spełniały wymagania w zakresie norm jakościowych w ramach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) z zastosowaniem zasad systemu HACCP (jeżeli określono dla nich odpowiednie wymogi w powyższym zakresie), a także muszą spełniać wymagane przez Zamawiającego parametry i standardy jakościowe wyszczególnione w Załącznikach Nr 4 do SIWZ, kolumna 2. Zaproponowanie w ofercie artykułu o parametrach gorszych aniżeli podane w Załączniku Nr 4 do SIWZ spowoduje odrzucenie oferty.

II.1.4) Common Procurement Vocabulary (CPV): 03212100-1

II.1.5) Whether submitting a partial offer: no

II.1.6) Whether submitting a variant offer: no

II.1.7) Is expected to provide supplementary contracts: no

Section III - Information on legal, economic, financial and technical

III.1) Conditions relating to the contract:

Security deposit: No information

Section IV - The tender procedure

IV.1) Contract awarding procedure: open tender

IV.2) Tender evaluation criteria:

IV.2.1) Tender evaluation criteria: No information

IV.2.2) An electronic auction will be used: no

IV.3) Administrative information:

IV.3.1) The website address, which is available terms of reference: No information

IV.3.4) Time limit for receipt of requests to participate or tenders: No information